Naujausi straipsniai

Augintiniai šeimos nariai

Bene populiariausias augintinis kiekvieno namuose yra katė, arba šuo.

Nesvarbu labiau mėgstate kates, ar šunis, turbūt visi sutiksime, augintinis sugeba užkariauti kiekvieno namiškio širdį ir yra pats mylimiausias šeimos narys. Tie kurie turėjo nuostabią draugystę ilgesnį laiką su savo keturkoju draugu tikrai yra patyrę skaudžią augintinio netektį. Kai kurie žmonės netekę augintinio taip sunkiai išgyvena netektį, kad nusprendžia  daugiau niekada nebeturėti jokio augintinio. 

Katė

Apie kates prikurta daug legendų, tai yra vienas iš paslaptingiausių ir įdomiausių naminių gyvūnų. Senovės Egipte buvo laikomos šventomis. Šiais laikais katės, kai beveik turime internetą ir išmaniuosius telefonus, yra vienos iš įdomiausių naminių gyvūnų, kuriuos žmonės mielai fotografuoja ir filmuoja ir talpina internetinėse svetainės, tokiose kaip youtube.com ar TikTok platformose. Dėl savo nenuspėjamo charakterio katės yra puikios išdaigininkės ir dažnai patenka į filmavimo kameros objektyvą, gal labiau reikėtų sakyt telefono. Kas nemėgsta žiūrėti video klipų, kaip katės krečia išdaigas. Katės gali būti tiek labai meilios, bet tuo pačiu ir nenuspėjamos plėšrūnės.

Šuo

Kai kurie žmonės sako, kad šunį mums siuntė Dievas, kad išmokytų kaip reikia besąlygiškai mylėti. Dažnu atveju šuo myli savo šeimininką labiau negu save. Šunų veislių yra daug ir įvairių, nuo itin mažų iki didelių. Dažnai žmonės šunų veislę renkasi pagal savo gyvenimo būdą ir charakterį. Žinoma, ramesnio charakterio šunelis, jums negarantuos, kad jis jūsų klausys ir darys viską ko norėsite. Nors ir naminiai šunys, bet jie visgi kilę iš vilkų giminės ir gali arba vadovauti jums, arba jums paklusti, čia puikiai tiktų frazė, "kas namie šeimininkas". Su šuneliu reikia ne tik žaisti, jį maitinti, bet mokyti, atskirti, kas yra gerai, ir kas blogai, ką galima daryti, ko ne, kitaip tariant apibrėžti savo keturkojui ribas, nes šuo turėdamas labai daug laiko visada jus stebi ir tikrina ribas. 

Visgi nėra labai svarbu, jūsų šunelis dresuotas, ar ne, jis nepastebimai tamps jūsų šeimos dalimi.

Dovanos augintiniams

Augintiniais šeimos nariai ir jau nėra staigmena, kai žmonės per didžiąsias šventes, tokias, kaip Kalėdos, ieško kokią dovaną pakišti po egle, ne tik vaikams ir sutuoktiniui, bet ir mažiesiems savo šeimos nariams (augintiniams).

Jau nėra nieko neįprasto kabinti ant eglutės vardinius žaisliukus su augintinių - kačių, ar šunų vardais. Žmonės perka įvairias dovanas augintiniams, tai yra ir dubenėliai, antkakliai, skanėstai. Viena iš praktiškiausių dovanų augintiniu, tai ID pakabukas graviruotas. Ant pakabuko graviruojamas vardas, telefono numeris, kad pasimetęs augintinis būtų greita identifikuotas ir grąžintas į namus. Čipas irgi yra geras, dalykas skirtumas tarp čipo ir pakabuko, kad žmogui radus paklydusį augintinį, nereikės niekur vežti augintinio, kad nuskaitytų čipą. Jis tiesiog paskambins nurodytu telefonu. Pakabukų šiais laikais yra įvairių, metalinių, plastikinių, medinių, ar net dirbtinio raugo odos. Dažniausiai graviruojami lazeriu.

       

PAKABUKAI AUGINTINIAMS

Palikti komentarą

Sekite mus Facebook'e